Acil durumlarda kullanılan madeni çanlardan sonra ilk elektrikli zil 1891′de ABD’de üretilmiştir. İlk alarm butonu 1900′de, ilk elektrikli siren de 1914 yılında üretilmiştir. Klasik yangın algılama ve uyarı sistemleri ise 1930′lu yıllarda, binalara ve fabrikalara kurulmaya başlamıştır.
1936′da ilk cam kırma tip alarm butonu, 1970′de sıcaklık detektörleri, 1976′da ise iyonizasyon duman detektörleri üretilmiştir. Mikroişlemcilerin 1980′li yıllarda büyük bir gelişme göstermesinden sonra adreslenebilir yangın algılama ve uyarı sistemleri geliştirilmiştir.
Yangın Algılama ve İhbar Sistemi sürekli denetleme özelliğine sahip, bir hayat koruma sisteminin gereksinimlerini karşılayacak yapıda olacak, sistem içinde kullanılan yangın kontrol paneli, dedektörler, giriş/çıkış modülleri mikroişlemci kontrollü olacaktır.
Yangın Algılama ve İhbar Sistemi tasarımında genişleyebilirlik ve esneklik esas alınacaktır. İstenildiğinde sadece yazılım bazında yapılacak değişikliklerle mevcut senaryolar kolaylıkla değiştirilebileceği gibi ileride oluşabilecek ihtiyaçlar doğrultusunda dedektör, modül v.b. ekipman ilave etmek kablaj ve sistem mimarisi açısından çok kolay olmalıdır.
Emiray Elektrik Elektronik, ev ve işyerlerinin yangın güvenliği için, en gelişmiş ve en güvenilir teknolojilerini istenirse çözüme uygun diğer elektronik algılama ve otomasyon sistemlerine entegre ederek tesis etmektedir. Bu sistemin entegrasyonunda her türlü ihtiyaca ve çözüme uygun, değişik tasarım ve büyüklükteki projeleri müşteri tarafından talep edilen işletme senaryosuna, firmamız mühendisleri tarafından tespit edilen risk analizine göre tasarlamakta, hazırladığı optimum cihaz konfigürasyonunu anahtar teslim çözümlerle uygulamaktadır. Yangın Alarm Sistemleri; tüm endüstriyel binalarda, fabrikalarda, üretim tesislerinde, her türlü cihaz ve malzemelerin saklandığı depolarda, alışveriş ve iş merkezlerinde ve özellikle 12.06.2002 tarihinde 2002/4390 karar sayısına istinaden, Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliğinde belirlenmiş bina ve yapılara; Yerleşimin açık ve kapalı alanlarında, ortak alanlarında ve çalışma alanlarında, dedektörler vasıtası ile oluşabilecek herhangi bir yangın durumunu algılayarak; yangın algılama, alarm verme, kontrol ve haberleşme fonksiyonlarını içerecek şekilde tesis edilmektedir.
Yangın Algılama Sistemlerinin Tesis Edileceği Yapılar:
-
Tehlike sınıfı yüksek olan bütün binalarda
-
Tehlike sınıfı orta olan ve toplam kullanım alanını 1000m2 yi geçen binalarda
-
İkamet amaçlı binalar dışındaki tüm yüksek binalarda
-
Yapı yüksekliği 51.50m den fazla olan apartman binalarında
-
Oteller, moteller, yatakhaneler, misafirhaneler, hastaneler, huzurevleri, pansiyonlar vb. bütün yatılan yerlerde